Почина една от дъщерите на Мандела

Детайли за причината за смъртта ѝ още не са ясни

13.07.2020 | 16:25 Редактор: Искра Ангелова
Почина една от дъщерите на Мандела

Една от дъщерите на Нелсън Мандела - Зиндзи Мандела, е починала на 59-годишна възраст. Детайли за причината за смъртта ѝ още не са ясни, съобщава CNN.

Активистката служеше като посланник на Южна Африка в Дания от 2014 година. Тя е била приета в болница в Йоханесбург преди дни, където е издъхнала. Кончината й потвърди синът й, Бамбата, който публикува снимка на майка си и написа "Почивай в мир, Мадам."

"Зиндзи няма да бъде запомнена само като дъщерята на нашите герои, Нелсън и Уини Мандела, но и като героиня сама по себе си. Тя служи на Южна Африка добре", заяви министърът на външните работи на страната. Все още се събират детайли около смъртта й, като по-късно ще бъде публикувано пълно изявление относно това, от какво е починала Зиндзи, информира dnes.bg.

Тя е едва на 18 месеца, когато Нелсън Мандела е вкаран в затвора, където остава до 1990 година. Тя е отгледана от сестра си, Занани, тъй като майка й също прекарва известно време зад решетките. Зиндзи попада под светлината на прожекторите, когато публично отказва баща й да бъде помилван през 1985 г. в замяна на това борбата срещу расовата дискриминация в Южна Африка да бъде прекратена.

След като Мандела е освободен, тя следва политическите стъпки на родителите си, като дори служи като първа дама след развода на родителите си.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК