Гръцките власти няма да затварят "Промахон"... засега

От 15 юли влизането в страната се допуска само с отрицателен тест за Ковид-19

13.07.2020 | 12:00 Редактор: Александра Иванова
Гръцките власти няма да затварят

Засега граничният пункт "Промахон" няма да бъде затворен за чужденци. Това потвърдиха гръцките власти.

Местните медии информират, че екипът по контрол на заразата в Гърция е предложил на премиера Мицотакис да се затвори граничният пункт "Промахон" за всички чужденци. Засега тази крайна мярка не се налага, потвърдиха официалните власти.

От 15 юли влизането в страната се допуска само с отрицателен тест за Ковид-19, като медицински екипи взимат проби избирателно. Граничният пункт "Кулата - Промахон" работи с пълен капацитет. Тестът трябва да бъде преведен и на английски език и да е направен преди най-много 72 часа. Електронният формуляр за влизане пък няма да бъде валиден до утре, 14 юли. Тези, които вече са попълнили формуляри все още могат да преминат граничния пукт. Останалите ще трябва да отложат пътуването си за 15 юли. А пътуващите от страната ни за Унгария вече ще трябва да представят два отрицателни PCR теста, или да прекарат 14 дневна карантина след влизането в страната.

За преминаване на български граждани е необходимо да представят код от изпратената декларация. Преминаването се извършва бързо, въпреки опашката от коли. Чака се не повече от половин час. Силен е трафикът на ТИР-ове от България за Гърция.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК