Ковид-19 в света: Пламнаха месокомбинатите в Австрия, Галисия е под блокада

Над 11,5 млн. са заразените с коронавирус

06.07.2020 | 07:31 Редактор: Александра Иванова

Над 11,5 млн. са заразените с коронавирус в световен мащаб. Починали са над 500 000 души. 

Австрия съобщи за увеличаване на случаите на заразени с коронавирус в месопреработвателни предприятия. Засегнати са три завода с десет работници и още толкова, свързани с тях лица, които са дали положителни проби.

Заради ръста на случаите на заразени провинция Горна Австрия, където се намират предприятията, в неделя затегна мерките срещу разпространението на заразата, като отново въведе задължително носене на маски в обществени сгради.

Властите в Испания поставиха втори регион под блокада. Около 70 хил. души в Галисия нямат право да напускат областта заради страховете от разрастване на ново огнище на Ковид-19. Не се допускат и събирания на повече от 10 души. Изключение ще се прави само за тези, които пътуват по работа. А преди два дни Каталуния въведе блокада за над 200 000 души западно от Барселона.

"Новите огнища са свързани с няколко бара. Капацитетът на баровете ще е намален до 50%", заяви регионалният министър на здравеопазването Исус Васкес Алмуина.

Ирландия отлага смекчаването на карантинните ограничения за пристигащите от чужбина. Вместо на 9 юли, те ще влязат в сила от 20 юли. От тази дата пристигащите от списък на страни с ниски нива на заразени няма да се изолират за 14 дни. Списъкът още не е ясен, а в този, който важи за Англия, България не влиза.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Защо все месокомбинатите? По-кекави са работниците там ли... Сигнализирай за неуместен коментар