Разпространението на Ковид-19 се ускорява, над 10 млн. са случаите по света

Експерти прогнозират, че е възможно съвсем скоро да нараснат драстично до 1 млн. на ден

28.06.2020 | 18:20 Редактор: Ралица Братанова
Разпространението на Ковид-19 се ускорява, над 10 млн. са случаите по света

Потвърдените случаи на коронавирус в световен мащаб вече надхвърлят 10 млн., което напомня, че най-смъртоносната пандемия в модерната история е по-силна от всякога, съобщава Bloomberg.

Преминаването на границата от 10 млн. трябва да служи като сигнална лампа за здравните експерти и политическите лидери, включително и за президента на САЩ Доналд Тръмп, който в началото на пандемията се надяваше, че тя ще изчезне с настъпването на топлото време през лятото. Вместо това темпът на заразяване с коронавирус се ускорява. От първия случай на коронавирус в китайския град Ухан до достигането на бройката от 1 млн. бяха необходими четири месеца, пише BloombergTV.bg.

Разпространението на коронавируса непрекъснато се ускорява и за все по-кратък период се регистрират нови един милион случая. Също така редица експерти смятат, че реалният брой на заразените с Ковид-19 е много по-висок заради трудно проследяване на болестта.

В средата на юни започнаха да се регистрират по 150 хиляди случаи на ден в световен мащаб. Поради това генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус да предупреди, че пандемията е навлязла в нова опасна фаза. Смъртните случаи също се увеличават бързо и вече са близо 500 хиляди. А някои експерти прогнозират, че е възможно съвсем скоро да нараснат драстично до 1 млн.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
Ултравиолетовите лъчи не помагат. И тези масови протести навсякъде по света за ради "расизма" си иззиграха ролята. Сигнализирай за неуместен коментар