Мощното земетресение в Мексико взе най-малко 5 жертви

Дълбочината на труса е била 24 км

24.06.2020 | 07:32 Редактор: Александра Иванова

Има поне петима загинали след земетресението с магнитуд от 7.4 по скалата на Рихтер, което удари Мексико. Няма информация за пострадали българи.

Разрушени сгради, блокирани пътища и големи пукнатини в земята – такава е обстановката след мощното земетресение, което разлюля Мексико. Трусът предизвика паника - хиляди излязоха на улицата. Вой на сирени предупреждаваше за опасност. Мнозина бяха евакуирани, тъй като къщите им бяха срутени. Нанесени са и щети по болници. Някои от тях лекуват пациенти с коронавирус. На много места беше прекъснато електроснабдяването заради паднали електрически стълбове.

Земетресението разлюля южните и централните части на страната. Дълбочината на земетресението е била 24 км. Трусът е усетен силно в столицата Мексико Сити. Въпреки опасенията от цунами, такова не се образува.

Мексико е един от най-сеизмично активните региони в света. През 2017 г. две мощни земетресения удариха страната за две седмици, събаряйки сгради, пробивайки магистрали и убивайки стотици хора.

Вижте повече във видеото на Теодора Георгиева.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК