Ще се кандидатира ли Путин за нов мандат и има ли опоненти?

Според международния експерт проф. Захариев, действията му са политически фойерверк

23.06.2020 | 21:57 Редактор: Наталия Тотева

Владимир Путин обмисля кандидатиране за нов президентски мандат. Според международния експерт проф. Захари Захариев, можем да очакваме всякакви изненади от руския държавен глава.

"Това е едно от оръжията, които той използва, не само във вътрешнополитически, но и във външнополитически план. Дали ще се кандидатира, зависи от много други обстоятелства, свързани с развитието на икономиката, на социалното състояние, развитието на вътрешнополитическите отношения в самата Русия, но в по-малка степен и от геополитическата ситуация около Русия", каза за Bulgaria ON AIR проф. Захариев.

По думите му това са "едни фоейрверки, които от една страна трябва да държат будни" опонентите на Путин, а от друга - да подскажат на вътрешнополитическите сили, че "той няма никакво намерение скоро да отстъпи".

Според госта Путин е достатъчно умен и подготвен за да знае, че дългосрочните прогнози са нереалистични.

"Големият парадокс е, че опоненти на практика няма. Ние се връщаме към времето на Съветския съюз, когато повече се спекулираше с наличието на дисиденти, отколкото тях реално ги имаше", отбеляза Захариев в "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че изборите в САЩ и тези в Русия си влияят взаимно.

"Русия би имала интерес от смяната на Тръмп с един Байдън", посочи експертът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК