36 нови лица в класацията за 50-те най-влиятелни личности в света

Те оформят икономики, движат пазари, сключват сделки и променят света.

05.09.2013 | 13:11
36 нови лица в класацията за 50-те най-влиятелни личности в света

Участниците в класацията на Bloomberg за 50-те най-влиятелни личности в света са включени в нея заради силата на парите, които управляват, компаниите, които контролират, и политиките и идеите, които прокарват.

Някои от тях дърпат конците на властта - в съдебните зали или в залите на министерства, докато други пледират за достъп до образование, равни възможности и намаляване на бедността. Това са хора с влияние.

Тази година класацията беше разтърсена из основи, тъй като в нея има 36 нови попълнения. Само 7 души обаче, сред които Бъфет, Лойд Бланкфайн, Джейми Даймън и Лари Флинк, присъстват в нея и през трите години, в които тя е била съставяна. Класацията е разделена на пет категории: банкери, политически лидери, фонд мениджъри, корпоративни директори и анализатори.

За кандидатите на списъка от Bloomberg са ползвали експертизата на репортерите и редакторите в 146 офиса на Bloomberg по целия свят. Класациите, публикувани в Bloomberg Markets през цялата година, са спомогнали за оформянето на решенията.

При съставянето на списъка всяка година последните постижения имат по-голямо значение в сравнение с дългогодишните кариери, въпреки че някои хора като 83-годишният Уорън Бъфет и 77-годишният Карл Айкан показват, че и двете са възможни.

Вижте коментара на Нейра Чехич от Bloomberg.