Камион прегази бивш пилот от Формула 1, той е в болница

Алесандро Дзанарди е изгубил контрол над хендбайка си и се е озовал в насрещното

21.06.2020 | 16:57 Редактор: Александра Иванова
Камион прегази бивш пилот от Формула 1, той е в болница

Бившият пилот от Формула 1 Алесандро Дзанарди e в тежко състояние в болница в Сиена, след като е бил прeгазен от камион.

Дзанарди е участвал в надпреварата Obiettivo 3 tricolore, когато в околностите на Пиенца е загубил контрол върху хендбайка си и след няколко претълкулвания е навлязъл в насрещното платно, където е бил прегазен от камион. За нещастие по това време каската му вече е била паднала, съобщава AutoMedia.

Спортистът е откаран по спешност с хеликоптер в болницата в Сиена, където е претърпял няколко операции. Лекуващите лекари обясняват, че по отношение на сърдечната и дихателната дейност състоянието му е стабилно, макар първоначално да е бил интубиран и на вентилатор. Но неврологичната му картина е сериозна. Ще трябва да минат поне 7-9 дни, преди лекарите да могат да преценят какви последствия ще имат нараняванията в областта на главата. Твърде вероятно е да му останат сериозни проблеми със зрението.

Дзанарди загуби двата си крака в чудовищна катастрофа на Лаузицринг през 2001, но после се завърна в спорта като победител в Световния шампионат за туристически автомобили, двоен параолимпийски шампион и вдъхновение за милиони хора по света.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК