Над сто хиляди души са пострадалите в руския Далечен Изток от наводненията

Руският президент Владимир Путин нареди на правителството да отпусне материални компенсации от по 110 хиляди рубли на член от семейството.

31.08.2013 | 13:05
Над сто хиляди души са пострадалите в руския Далечен Изток от наводненията

Над сто хиляди души са пострадалите в руския Далечен Изток при наводненията, а 11 хиляди жилища са под вода. Властите са отделили за помощи и компенсации на пострадалите 12 милиарда рубли от държавния резерв.

Повече от три хиляди души са хоспитализирани заради оплаквания от стрес, хронични заболявания и леки травми. Сред тях има над 600 деца. В пострадалите райони са разположени четири мобилни болници.

Руският президент Владимир Путин нареди на правителството да отпусне материални компенсации на пострадалите от наводненията до 10 септеври. Размерът трябва да бъде 110 хиляди рубли на член от семейството.

Мощното наводнение на река Амур продължава вече няколко седмици. Засегнат е основно Амурският регион, който пое първия удар на водната стихия. По оценка на Министерството на транспорта само възстановяването на пътищата ще коства най-малко пет милиарда рубли.