US изтребител се разби в Северно море край бреговете на Англия

Тече операция за издирването на пилота

15.06.2020 | 15:06 Редактор: Ивет Арабова
US изтребител се разби в Северно море край бреговете на Англия

Американски изтребител се е разбил край бреговете на Североизточна Англия, като е започнала операция за издирване и спасяване на пилота в Северно море, съобщава Ройтерс.

Американските военновъздушни сили съобщиха, че самолет F-15C Eagle е катастрофирал около 09:40 ч. местно време (11:40 ч. българско време).

"По време на аварията самолетът е бил на рутинна тренировъчна мисия с един пилот на бордаПричината за катастрофата, както и състоянието на пилота понастоящем са неизвестни и Обединеното кралство е призовано да подкрепи мисията по търсене и спасяване на пилота", се казва в съобщението.

Самолетът е от RAF Lakenheath, най-голямата американска военновъздушна база в Англия и единствената флотилия с изтребители F-15 на САЩ в Европа. Базата се намира на около 40 км североизточно от Кеймбридж, предава БНР.

През 2014 г. американски военен хеликоптер катастрофира на брега на Източна Англия, при което загинаха и четиримата души от екипажа.

Снимка: Bloomberg/Simon Dawson

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Те са бъкани с електроника тези машини. Сигурно има десетки неща, които могат да се бъгнат и си до там. Сигнализирай за неуместен коментар