Нов случай на починал след арест афроамериканец в САЩ

Инцидентът стана пред ресторант за бързо хранене

14.06.2020 | 11:47 Редактор: Юлия Христова

Нови протести се разразиха в Съединените щати след смърт на задържан тъмнокож при арест. Началникът на полицията в Атланта подаде оставка.

Полицията в Атланта получила късно в петък сигнал за мъж, който спи зад волана на автомобил, и пречи на другите коли да се приближат до гишето на ресторант за бързо хранене. Полицаите установили, че заспалият е в нетрезво състояние и опитали да го арестуват, но 27-годишният Рейшард Брукс оказал съпротива и отнел оръжието на един от тях. 

Началникът на полицията на американския град Атланта Ерика Шийлдс реши да напусне поста си. 

В болницата е оказана медицинска помощ и на един от полицаите. Стотици протестираха пред ресторанта, където е станал инцидентът, а после и го запалиха. И това е на фона на продължаващите протести за смъртта на Джордж Флойд.

А за да станеш полицай в Съединените щати са нужни 5 месеца - толкова средно продължава обучението. А задушаващата техника, при която почина Джордж Флойд, е забранена в много страни в Европа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това в Щатите е ежедневие. Лошото е, че посягат на органите на реда и като няма тояга кучетата почват да беснеят и жална им майка... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ние в коя държава живеем? Омръзна ми вече за САЩ. Сигнализирай за неуместен коментар