fallback

Walmart няма да продава козметика на тъмнокожи зад заключени витрини

Решението на компанията идва след критики относно разпространената практика

12.06.2020 | 06:00 Автор: Наталия Тотева

Американският търговец на дребно Walmart вече няма да предлага продукти за лична хигиена на чернокожи зад заключени витрини. 

Веригата супермаркети обяви решението си, след като практиката предизвика полемика в телевизионен репортаж и в Интернет. Очевидно тя предполага, че чернокожите имат по-голяма склонност към кражби.

"Взехме решение да спрем да съхраняваме продукти за грижа и за коса в заключени витрини", казва компанията в изявление по имейл.

Целта на практиката е била възпиране на кражбите на продукти, електроника, автомобилни части и продукти, козметика и други продукти за лична хигиена.

Критиката към търговеца на дребно се случва в момент, в който мащабни протести срещу расова дискриминация разтърсиха САЩ след убийството на Джордж Флойд.

Walmart промени политиката си, след като CBS News съобщи на 8 юни, че клиент на Walmart се е оплакал от дискриминация срещу чернокожите, след като е посетил магазин в град Денвър.

"Ние сме чувствителни към този въпрос и разбираме притесненията на нашите клиенти и членове на общността", казва компанията в изявление, цитирано от USA Today. 

Не за първи път Walmart е критикувана по този повод, пише Investor.bg. Тъмнокожа жена вече осъди Walmart в Калифорния през 2018 г. за подобна практика при продажба на продукти за хигиена.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback