Къде в Италия са погребани жертвите на Ковид-19, които нямат семейства?

"Кампо-87" е създадено за починали от коронавируса, но някои са там по погрешка

10.06.2020 | 23:30 Редактор: Наталия Тотева
Къде в Италия са погребани жертвите на Ковид-19, които нямат семейства?

182 бели кръста само с имена и номера отбелязват на жертвите на Ковид-19 от някои болници в Милано. В пика на заразата, когато медицинските заведения едва са се справяли със заразата, тези тела не са били потърсени. Затова в гробището "Магиеро" се създава зоната "Кампо 87" - специално за жертви на коронавируса.

Повечето от тях са били в старчески домове или са живеели сами. През април кметът на Милано Бепе Сала публикува видео във Facebook в знак на почит към починалите.

"Изгубихме толкова много. Още по-трагично е, че някои си отидоха без да имат семейство до себе си. Тук лежат онези, които не бяха потърсени от никого", заяви той от "Кампо 87".

Оказа се, че в "Кампо 87" се намират и телата на хора, които имат семейства, но са погребани там по погрешка.

Сега близките им искат да ги изпратят по подобаващ начин, но законът не позволява ексхумацията на хора, починали от инфекциозни болести, в продължение на 2 години.

Виторио, бивш полицай и шофьор на автобус, е сред първите жертви на Ковид-19 в Милано. Той издъхва на 5 март - дни преди цяла Италия да бъде блокирана.

В нормални условия семейството му има 30 дни да го прибере. Но на 13 март Бепе Сала издава нова заповед, с която срокът се съкращава на 5 дни, тъй като броят на починалите се увеличава бързо, моргите са препълнени, а телата трябва да бъдат погребани бързо.

Съпругата на Виторио и децата му са знаели за смъртта му. Контактите им били в болницата, но и тримата се разболяват. На 20 март семейството се обажда на централната морга в Милано, където е преместено тялото на мъжа.

Те искат да организират погребението му в семейната крипта, след като всички са се излекували. Но разбират, че мъжът е напът да бъде погребан в "Кампо 87".

Други семейства също са в подобна ситуация, пише dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
крисса
преди 3 години
никъде в ИТАЛИЯ НЯМА ТАКОВА НЕЩО! КАКВИ ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ САМО! ВСИЧКИ ЖЕРТВИ В ИТАЛИЯ БЯХА КРЕМИРАНИ!!! ПРЕСТАНЕТЕ С ИЗМИСЛИЦИ Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години