Мъж уби двама души и рани деца в Естония, докато бяга от ПТП

Заподозряният е арестуван при голяма полицейска операция в района на град Лихула

08.06.2020 | 11:19 Редактор: Юлия Христова
Мъж уби двама души и рани деца в Естония, докато бяга от ПТП

Участник в автомобилна катастрофа в Югозападна Естония откри стрелба при опит да избяга от местопроизшествието. В резултат двама души загинаха, а най-малко трима бяха ранени, включително две деца. Това съобщи днес естонската полиция, цитирана от Асошиейтед прес.

32-годишният заподозрян е арестуван тази сутрин при голяма полицейска операция в района на малкото градче Лихула, недалеч от местопроизшествието, посочи полицията. Прокуратурата обяви, че ще му бъдат повдигнати обвинения в убийство.

Според полицията мотоциклетист, който бил спрял на бензиностанция, станал свидетел на това как колата на заподозрения се блъска с два автомобила, след което забелязал, че той се готви да избяга от местопроизшествието. След това мотористът гонил колата по магистралата, при което заподозреният стрелял по него. Полицията заяви, че впоследствие мотористът починал от раните си, пише "Монитор".

Заподозреният открил огън и по кола, в която пътували мъж, жена и две малки деца, съответно на три и на пет години. Жената, която е на около 50-годишна възраст, починала в линейката, а децата, които са били ранени тежко, сега са в стабилно състояние в болница, заяви полицията. Мъжът е леко ранен.

Според естонски медии заподозреният е членувал в паравоенната организация Естонска лига за отбрана, има чисто съдебно минало и е притежател на четири регистрирани огнестрелни оръжия.

По първоначални данни на разследването по време на стрелбата заподозреният е бил под въздействието на алкохол, а мотивите за действията му засега са неясни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Защо по дяволите е стрелял по деца?!?! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Егати ужаса! Не е истина просто... :(( Този заслужава да го пребият с камъни! Сигнализирай за неуместен коментар