Имигрантски хаос в Германия заради българи и румънци

Кметът на град Дуисбург официално се оплака от ромски фамилии, които изпращат големи банди деца да просят и да крадат.

17.07.2013 | 15:34
Имигрантски хаос в Германия заради българи и румънци

Германски доклад за безработицата показва, че в страната силно се засилват проблемите с децата на имигранти в училищата. Много от тях отиват в учебните заведения, без да знаят немски език и създават хаос, отбелязва вестник Bild.

През последните три години 437 хиляди българи и румънци са имигрирали в Германия, като само за 2012 г. броят им е 176 хиляди души, сочи информация изтекла от немското вътрешно министерство.

Напливът от чужденци, които не знаят езика в немските училища, води след себе си катастрофален спад в нивото на образованието, а това е предпоставка за проблеми с престъпността сред младежите.

Тази ситуация от своя страна би могла да стане повод за серия протести и проблеми в градовете, където да се появи напрежение между чужденците и местните.

Преди няколко дни кметът на град Дуисбург официално се оплака от ромски фамилии, които изпращат големи банди деца да просят и да извършват дребни кражби.

Докладът на вътрешното министерство показва и редица случаи, в които имигрантите живеят при много тежки условия, като например в стая по 20 човека.

Daily Express пък предупреждава, че Великобритания също е изправена пред криза, заради масова имиграция.