Гърция е парализирана от поредна общонационална стачка (видео)

Десетки вътрешни и международни полети се очаква да бъдат отменени или отложени.

16.07.2013 | 09:14
Гърция е парализирана от поредна общонационална стачка (видео)

Гърция е парализирана от поредна общонационална стачка. Протестите са свикани от двата най-големи синдиката, които обединяват работещите в частния и държавния сектор

Държавните и данъчните служби и банките в южната ни съседка остават затворени. Болниците приемат само спешни случаи. Затруднен е железопътния и въздушния транспорт. Във връзка с участието на гръцките авиодиспечери в протестните действия, десетки вътрешни и международни полети се очаква да бъдат отменени или отложени. Автобусите и тролейбусите ще работят от 9 до 21 часа. Цял ден метрото няма да се движи до международното летище в Атина. Трамваите обаче спазват нормален график.

Недоволните протестират срещу плановете на правителството за съкращаване на работни места в публичния сектор. Очаква се заради намаляването на бюджетния дефицит до края на юли да бъдат отстранени от длъжност 2 400 служители от органите на местната власт, 2 200 хиляди служители от сигурността в училищата, 1 500 учители, 3 500 полицаи, както и служители от различни министерства.

Вижте подробностите във видео файла.