Тръмп с наднормено тегло, но без заболявания

Тестът за коронавирус на американския държавен глава също е отрицателен

04.06.2020 | 22:30 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп с наднормено тегло, но без заболявания

Президентът Доналд Тръмп не страда от страничните ефекти от противоречивото си приемане на хидроксихлорохин и е в добро здраве, въпреки че остава с наднормено тегло, заяви Белият дом, след като президентът беше подложен на ежегодния медицински преглед.

"Президентът е здрав", заяви пред репортери неговият прессекретар Кейли МакЕнани.

В документ, официалният лекар на президента Шон Конли, заявява, че "няма значителни констатации или промени, които да бъдат докладвани".

Според Конли, Тръмп тежи 110 кг, което е незначително повече в сравнение с миналата година. За височината му от 1.91 метра, това го поставя под определението "наднормено тегло", както беше и при миналогодишния преглед.

Тръмп, който се противопостави на съветите на много медицински експерти за промотиране на антималарийното лекарство хидроксихлорохин като превантивно средство срещу Ковид-19, сложи край на "приема безопасно и без странични ефекти", написа Конли.

Тестът за коронавирус на Тръмп също е отрицателен.

Тръмп публикува медицинския си доклад всяка година, откакто е на поста. Тази година обаче възникнаха спекулации, след като президентът направи изненадващо посещение на правителствената болница Уолтър Рийд миналия ноември. Тогава той обясни, че е бил там за началото на прегледите, информира БГНЕС.

Предишният му преглед се състоя през февруари 2019 г., а Белият дом заяви, че иска да изтегли напред прегледа през 2020 г. – необичайна практика, която предизвика въпроси в американските медии дали Тръмп не страда от някакво заболяване.

Тръмп е най-възрастният обитател на Белия дом. Той стана президент на 70 и навършва 74 този месец, докато неговият конкурент на изборите от Демократичната партия Джо Байдън е на 77 години.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК