fallback

Превратът в Египет през погледа на политици, инвеститори и банкери

Искам да видя обрата от репресивното минало към изграждането на обещаното бъдеще, коментира Мохамед Ел-Ериан, президент на Pimcо.

04.07.2013 | 13:42

Като много важен момент за Египет и бъдещето на политиката и исляма в  Близкия Изток определи събитията около преврата в страната бившият посланик на Австралия там Робърт Боукър.

„Въпросът сега е какъв отговор ще даде Мюсюлманското братство и техните поддръжници и дали военните ще успеят“, коментира Боукър.

Президентът на Pimcо Мохамед Ел-Ериан заяви, че се надява да види „този критичен поврат във всяка революция - от унищожаването на репресивното минало, което Египет направи за 18 дни - до изграждането на обещаващо бъдеще, което е трудно. Бих искал да видя този обрат. Защото ако се случи, това ще бъде страна, която може да постигне много“.Политическият анализатор в  Nomura Алистър Нютън коментира, че „за добро или зло, те ще повярват, че никога няма да им позволят да спечелят и задържат властта чрез избори. Това ще създаде големи усложнения в бъдеще на посоката на развитие на исляма в Египет“. Той допълни, че е по-вероятно процесът да е по-труден и вероятно по не толкова демократичен начин.

fallback
Още от Свят
fallback