Българка в Минеаполис: Разрухата тук мога да я сравня със сцени от Близкия изток

Протестиращи в Атланта атакуваха централата на CNN

30.05.2020 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова

Бунтовете за смъртта на тъмнокож мъж в Съединените щати, починал след арест от бял полицай, стигнаха застрашителни размери и взеха нова жертва. В Минеаполис хората живеят в страх.

Десетки ранени и арестувани е равносметката след нестихващите протести в редица градове в Съединените щати. А в Детройт загина 19-годишен младеж. Той е бил прострелян по време на протест за смъртта на 46-годишния Джордж Флойд. 

Протестите стигнаха далеч от Минеаполис, където преди дни при ареста на Флойд от бял полицай, униформеният затискал в продължение на 8 минути врата му с коляно и го убил. 

Българката Мими Уосън от 7 години живее в Минеаполис, но разказва, че в последните вечери страхът е огромен.

"В последните две вечери тези протести прераснаха в гражданско неподчинение и бунтове. Грабежи, запалване на полицейски участък, множество малки бизнеси. Единственото, с което мога да сравня разрухата в Минеаполис, е със сцени от Близкия изток", сподели тя.

Според нея обаче бунтовете са изместили истинската цел на многохилядните протести по улиците. 

"Хората искат протест срещу расизма, неспазването на правата, сегрегацията. Срещу полицая вече има повдигнати обвинения", допълни Мими Уосън.

А протестиращи в Атланта атакуваха централата на CNN. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Ууу
преди 3 години
Айде бе стига с тоя расизъм. Най-големите расисти са чернокожите и другите '' неоправдани'' Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Леле, хората наистина полудяха...щом Тръмп каза че ще стрелят на месо....работата е ясна...расизма показа своето лице на показ.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 9
Пян Гъ
преди 3 години
Ми като е страшно в САЩ, върни се в БГ. Ще те посрещнем. А ако не искаш, защо пискаш? Стой си там и си трай. Сигнализирай за неуместен коментар