В очакване на заседанието на Европейската централна банка

Тази седмица на фокус са три банки - Федералният резерв, Английската централна банка и Европейската централна банка.

03.06.2013 | 16:55
В очакване на заседанието на Европейската централна банка

Тази седмица на фокус са три централни банки - Федералният резерв, Английската централна банка и Европейската централна банка, коментира експертът от Bloomberg Джонатан Феро. Тримата им директори се изказаха през изминалото денонощие на различни форуми.

 Президентът на ЕЦБ Марио Драги посочи в Шанхай двата си стратегически приоритета - подобрението на финансовите пазари, където отбелязва прогрес и възстановяване до края на годината. „Готови са да действат, ако данните се влошат. Данните за производство, за които говорим цяла сутрин определено ще бъдат във фокуса на вниманието днес.

 Тази седмица заседава и бордът на Английската банка, но те са се разбрали да няма промени, обясни Феро.

 През следващите дни се очаква да получим и данни за пазара на труда в САЩ и за политиката на Федералния резерв“, казва Феро и уточнява, че председателят на УС Бен Бернанке кара последна година там - Марвин Кинг няма да е единственият централен банкер, който си отива.

 Бернанке изнесе реч на церемонията по завършване в Принстън през почивните дни и предложи 10 идеи на младежите. Например да се обадят на мама и татко по-често.