Ръст на починалите от Ковид-19 в Италия, Словения обяви край на епидемията

Заразените с коронавирус в света са над 4,4 млн. души

15.05.2020 | 13:42 Редактор: Тодор Петров

Заразените с коронавирус в света са над 4,4 млн. души, жертвите са близо 300 хиляди. Възстановилите се са 1,6 млн. Най-много болни има в Съединените щати, Испания и Русия. 

В Италия отчетоха най-големия дневен ръст на починалите от 7 май насам - 262 случая. Страната е на трето място в света след Съединените щати и Великобритания по смъртни случаи. 

Броят на регистрираните заразени за едно денонощие в страната също расте. А 150 000 души от 2000 града ще бъдат тествани следващата седмица, за да се установи мащабът на епидемията. Страната започна отпускането на мерките от 4 май, а след дни отново ще може да се излиза свободно. В Палермо нарушиха забраните и отидоха на плаж. 

Словения стана първата държава в Европа, която обяви край на епидемията. Заразените в страната с малко над 2 млн. жителите са над 1400, а жертвите - 103. Властите отчитаха по седем нови заразени в последните две седмици. 

Съединените щати, освен че са първи по брой заразени и жертви, се борят и с още един проблем - безработицата достигна 25% и засегна 36 млн. души. Само през последната седмица нови 3 милиона американци са подали документи в бюрата по труда.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Трябва стриктно да се спазват наложените ограничения. Иначе ето какъв е резултата. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Няма край тая напаст. Горките хора. Сигнализирай за неуместен коментар