Коронавирусът е биологично оръжие, ако е създаден умишлено

Това каза Аспарух Карастоянов пред телевизия Bloomberg 

11.05.2020 | 12:00 Редактор: Тодор Петров
Коронавирусът е биологично оръжие, ако е създаден умишлено

Ако коронавирусът е създаден умишлено, това е престъпление и трябва да го възприемаме като биологично оръжие. Това заяви в предаването "Бизнес старт" по телевизия Bloomberg Аспарух Карастоянов, вицепрезидент на Американо-българския бизнес център и председател на Мароканско-българска търговско-промишлена палата.

Според него следващите месец и половина-два ще са критични за икономиките, но и ще са много важни да се види накъде ще върви светът.

"Ще бъде интересно да се види какво ще се случи с Беларус, заради тяхното отношение към коронавируса, като ако в страната ситуацията се задържи нормална и данните са им коректни, ще дойде въпросът защо е било нужно да има толкова ограничителни мерки в други държави", смята Карастоянов. 

Коментирайки тезата, че вирусът е създаден в Ухан и Китай не е предприел достатъчно мерки да го спре, той посочи, че е справедливо разследването да стигне до края.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Разбира се, че е умишлено Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Е, добро утро... Аз не вярвам, че е създаден умишлено, обаче. За сметка на това съвсем съзнателно не желаят да намерят лечение. Сигнализирай за неуместен коментар