Легализират употребата на марихуана за медицински цели в Албания

Проектозаконът ще бъде предоставен на обществено обсъждане

10.05.2020 | 10:28 Редактор: Юлия Христова
Легализират употребата на марихуана за медицински цели в Албания

Албанският премиер Еди Рама обяви, че от близо година се работи върху подготовката на закон за легализиране на употребата на марихуана за медицински цели в Албания, предава МИА.

За целта, както се съобщава, са проведени консултации с най-добрите местни и чуждестранни специалисти, пише Монитор.

"Вече една година работим над този проектозакон, който скоро ще бъде готов. Ние не работим без да се консултираме с наши и чуждестранни експерти на най-високо ниво. Основното, което правим е да се консултираме с онези, които вече имат такъв опит. Ние не откриваме нищо ново, учим се от другите. Проектозаконът ще бъде предоставен на обществено обсъждане, както и проектозакон за данъчната амнистия, който предварително се обсъжда с международни институции“, заяви Рама на съвместна пресконференция с посланика на ЕС Луиджи Сорека.

Според Рама, в много европейски държави, между които и в Северна Македония, употребата на марихуана е легализирана за медицински цели.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 10 месеца
Само ние блеем! Има толкова онкоболни, които се мъчат с болки! Вместо да им се разреши да вземат природен продукт, тях ги тъпчат с учасни химии! Сигнализирай за неуместен коментар