Кои са най-замърсените места в самолетите?

В кабината винаги се препоръчва да миете ръцете си със сапун и вода

10.05.2020 | 08:55 Редактор: Юлия Христова
Кои са най-замърсените места в самолетите?

Експерти разказаха кои места в самолетните салони са най-мръсни, съобщава РИА Новости.

Стюардеса съветва пътниците никога да не използват джобовете, прикрепени към гърба на предната седалка. От тях се отстранява боклукът, но не се почистват. “Изваждаме мръсни салфетки, бельо, чорапи, дъвки, сладкиши, огризки – изброява тя – а при следващия полет вие слагате там своя телефон или таблет”.

Скорошно проучване установи, че най-мръсните повърхности в самолетите са коланите, сгъваемите маси, джобовете на седалките и облегалките за глава, пише БГНЕС.

Според микробиолога Джейсън Тетро нивото на мухъл по масите е било много високо. Беше очевидно, че повърхността не се мие правилно от дълго време.

Друг служител обясни, че почистват всички повърхности в кабината между полетите. Но това трябва да стане в много кратък период от време, за да може самолетът да излети навреме. Той каза, че повечето повърхности се напръскват с разреден дезинфектант, който не може да унищожи всички микроби.

"В никакъв случай не поставяйте храна директно на масите“, предупреждават служителите на авиокомпанията.

В кабината винаги се препоръчва да миете ръцете си със сапун и вода, както и да имате дезинфектант за повърхностите, които ще докоснете.

Стюардесата добави, че тоалетните също са едни от най-мръсните места в самолета.

Кабините се използват по време на целия полет от стотици пътници. "Моля, никога не ходете до тоалетната без обувки“, съветва стюардесата. Санитарните възли се подлагат на дълбоко почистване само в края на маршрута. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Най-добре с ръкавици значи и седиш като препариран. Сигнализирай за неуместен коментар