Без традиционните шествия в Русия за Деня на победата

Президентът Владимир Путин поднесе цветя на Вечния огън край стените на Кремъл

09.05.2020 | 14:49 Редактор: Юлия Христова

В Русия днес празнуват Деня на победата. 75-ата годишната от победата във Великата отечествена война обаче преминава под знака на коронавируса, без традиционните шествия по градовете на страната, само с въздушен парад в Москва и при засилени мерки за сигурност. 

Заради епидемията всички публични масови събития бяха отложени, а планираният за най-мащабният от години традиционен парад на Червения площад беше свит само до въздушната му част в Москва и още 47 града на страната.

Общо 75 самолета участват в отбелязването на 75-годишнината от победата на Русия над Германия през Втората световна война. По един самолет за всяка година от края на най-кървавата събитие в човешката история.

В парада участваха още и далечни бомбардировачи, изтребители, транспортни самолети. Акцент на годишнина е участието на изтребителите от пето поколение "Су-57".

Президентът Владимир Путин поднесе цветя на Вечния огън край стените на Кремъл. А акцията "Безсмъртният полк", която вече стана традиционна в последните години, на този 9-и май се състои не по улиците на страната, а в интернет.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
До 1
преди 3 години
Е! И обрантното де. Защото в САЩ ги учат, че те са победили Германия и са сложили край на войната. За СССР и дума на става, в техните учебници. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Абе
преди 3 години
Да се благодарят, че е имало и Западен фронт, иначе сега нещата щяха да са съвсем различни ! Сигнализирай за неуместен коментар