Още 4 случая на заразени в Китай с новия щам H7N9

Общо седем души са разболели за два месеца, но според властите няма опасност от епидемия.

03.04.2013 | 12:06
Още 4 случая на заразени в Китай с новия щам H7N9

Още четири случая на заразени с новия щам на птичи грип H7N9 са регистрирани в Китай. От февруари насам в азиатската  държава се заразиха трима души, като двама от тях вече починаха от усложнения.

Четиримата нови пациенти от източната провинция Жиангсу са на възраст между 32 и 83. Само един от тях е работил в птицекланица – 45-годишна жена. Засега всички са в критично състояние, както и 35-годишната жената от Анхуй, която се е разболяла на девети март.

Симптомите на всички регистрирани случаи на новия щам досега се изразяват с висока температура, кашляне, дихателни затруднения и световъртеж.

Въпреки новите случаи, според местните власти все още няма доказателства, че вирусът се разпространява между хората. Същото мнение подкрепя и Световната здравна организация, която продължава да разследва заразата. Доскоро се смяташе, че този вид се предава само на животни.

Създадена е работна група, която да работи по предотвратяване на нови заразени. Предвидени са и 16 болници, в които да се лекуват хора, ако има нови случаи.

Според властите вирусът не е заразен. Те са прегледали 43 човека, които са имали контакт с инфектираните и не са открили симптоми.