Предприятията в КНДР са готови за военен режим на работа

В Пхенян започна пленум на управляващата Корейска трудова партия.

31.03.2013 | 10:44
Предприятията в КНДР са готови за военен режим на работа

Oтряди на работническо-селската гвардия и на младежката Червена гвардия действат в промишлените предприятия и в селскостопанските кооперации и са "в пълна бойна готовност", съобщават световните агенции. Заводите и фабриките са готови във всеки момент да минат на военновременен режим на работа. Взети са всички мерки за защита на предприятията от нападения на авиацията на противника.

КНДР няма пасивно да наблюдава подготовката на Вашингтон за агресия и ще отвърне на "ядрения шантаж от страна на САЩ с безпощадна ядрена атака", заяви върховният главнокомандващ Ким Чен-ун преди дни.

Междувременно в столицата Пхенян започна работен пленум на ЦК на управляващата Корейска трудова партия. В решението на Политбюро за свикване на пленума бе казано, че на него ще бъдат обсъдени важни въпроси,"свързани с победоносното развитие на корейската революция и решителния поврат в делото за завършване на чучхейския революционен курс".

"Чучхе" е идеологията на Корейската трудова партия, върху която е изградена политическата система на Северна Корея.

На 1 април в Пхенян ще се състои и сесия на Върховното народно събрание. Сесията идва в навечерието на големия национален празник на КНДР - Деня на раждането на основателя Ким Ир-сен, който е на 15 април.