Германия удължи ограниченията за пътуване извън страната до 14 юни

Властите са категорични - туристите трябва да се въздържат от почивки

30.04.2020 | 21:23 Редактор: Ралица Братанова

Германия удължи предупреждението за пътуване извън страната до средата на юни. Властите са категорични, че туристите трябва да се въздържат от почивки извън страната.

Федералният кабинет реши, че глобалното предупреждение за пътуване се удължава до 14 юни, за да ограничи разпространението на коронавируса в бъдеще. 

По думите на външния министър Хайко Маас, мотивът за мярката е, че борбата срещу пандемията не е в етап, в който той може да "препоръча безгрижно пътуване".

Той изрази мнение, че ситуацията трябва да бъде внимателно преразгледана и координирана със съседните държави членки на Европейския съюз преди 14 юни. 

Маас не уточни дали пътуванията ще бъдат разрешени през летния сезон, хвърляйки в неизвестност плановете за почивка на стотици. Според него ситуацията трябва да бъде внимателно преразгледана и координирана със съседните държави членки на Европейския съюз преди 14 юни. 

Германската асоциация за туроператорите предупреди, че досега е загубила над 4 млрд. Евро. А прогнозите са, че тази година икономиката на страната може да се свие с рекордните 6,3%.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК