Кои останаха последните места по света без коронавирус?

На 5 места по света пък успяха да се справят с всички заразени

29.04.2020 | 20:50 Редактор: Ивет Арабова
Кои останаха последните места по света без коронавирус?

Над 3 милиона станаха заразените с коронавирус в световен мащаб, но въпреки това 34 страни и острови не са съобщили за нито един случай на инфектиран на териториите си. Част от тях са Лесото, Коморските острови, Таджикистан, Туркменистан, Науру, Кирибати и Соломоновите острови, информира Ройтерс.

Към 20 април 213 от общо 247 признати от Организацията на обединените нации страни са посочили, че имат поне един случай на заразен с Ковид-19. В 162 от тях са регистрирани и смъртни случаи заради коронавируса.

Това, че една страна не е съобщила за инфекция на територията си, не означава със сигурност, че няма заразени. Северна Корея не е обявила за случай на инфектиран с коронавирус. Страната обаче граничи с Китай, Южна Корея и Русия, които се сблъскват с висока концентрация на инфекцията, което може да означава, че Ковид-19 е достигнал и КНДР.

Латинска Америка и Африка изглеждаха "имунизирани" от коронавируса през януари и февруари, но след това инфекцията бързо се разпространи и на двата континента. 5 държави и територии пък обявиха, че са се справили с всички случаи на заразени - Ангила, Гренландия, Йемен и Карибските острови Сейнт Бартс и Сейнт Лусия. На нито едно от тези места няма смъртни случаи от коронавирус или активни инфектирани, а само напълно възстановени пациенти.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Azyatik
преди 3 години
Ами и във Виетнам няма кораба вирус,но е трудно да се информираш за такава малка статия ?! Сигнализирай за неуместен коментар