Партията на македонския премиер печели изборите (видео)

Според предварителните резултати ВМРО-ДПМНЕ печели 45.8% от гласовете, опозиционният Социалдемократически съюз на Македония – 28.8%.

25.03.2013 | 08:56
Партията на македонския премиер печели изборите (видео)

ВМРО-ДПМНЕ печели изборите в Македония, съобщи македонската телевизия "Сител". Според обработените през нощта бюлетини управляващата партия печели 45.8%, опозиционният Социалдемократически съюз на Македония 28.8%.

В албанския блок печели Демократичния съюз за интеграция със спечелени 9.3% от гласовете, а опозиционната Демократическа партия на албанците  е спечелила с 5.6%.

"Тази победа е историческа. Благодаря на всеки един от Вас. Народът и този път правилно се ориентира", заяви премиерът и лидер на партията Никола Груевски на централния площад в Скопие пред хилядите симпатизанти.

Ако не бъде намерено решение на всички нередности, които бяха регистрирани, ние сме готови на всичко, включително и на бойкот на втория тур, закани се лидерът на опозиционния съюз Бранко Цървенковски.

"Тези избори бяха всичко друго, но не и демократични и свободни. Бяхме свидетели на невиждани заплахи, натиск и много нередности в избирателните списъци. В страната владее медийна диктатура", коментираха още Социалдемократически съюз на Македония.