fallback

Тръмп с "гениално" хрумване за инжектиране на дезинфектант срещу Ковид-19

Медицинската общност предупреди хората да не приемат по никакъв начин подобни препарати вътрешно

24.04.2020 | 10:50 Автор: Александра Иванова

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи да се проведе проучване дали коронавирусът може да се лекува чрез инжектиране на дезинфектант в тялото. Друга негова идея е облъчване на телата на пациентите с ултравиолетова светлина.

Хрумването на Тръмп дойде след като Бил Браянт, който отговаря за науката и технологиите в Министерството на националната сигурност, представи проучване, според което вирусът не живее дълго на висока температура и влага. Това накара президента на Щатите да попита дали има как да се вкара светлина "вътре в тялото".

Доналд Тръмп често промотираше по време на брифингите си в Белия дом непроверени лечения срещу Ковид-19, включително и хидроксихлорин, предаде "Би Би Си".

Думите на президента на САЩ предизвикаха бърза реакция от медицинската общност, която предупреди хората да не приемат по никакъв начин дезинфектант вътрешно.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback