Забравете за нормална лятна почивка, където и да било по света

На това мнение е германският външен министър Хайко Маас

23.04.2020 | 11:17 Редактор: Тодор Петров
Забравете за нормална лятна почивка, където и да било по света

"Тази година няма да има нормален летен сезон с пълни плажове и пълни хижи в планините. Това би било безотговорно. Още повече, че големите събирания са забранени до края на август", заяви германският външен министър Хайко Маас по време на видеоконференция с колегите си от Австрия, Швейцария, Люксембург и Лихтенщайн.

Маас посочи в късните часове на 22 април в интервю за ARD, че "почивката в чужбина временно ще бъде невъзможна". Няма никакви сигнали за това, че забраните за пътуване ще бъдат отменени, каза министърът. 

"Няма причина да се разхлабват ограниченията за пътуване и така почивките в чужбина отново да станат възможни. По цял свят има ограничения за пътуване и все някога ще се занимаем с въпроса кога да ги отменим. Само че в момента нищо не говори за това, че подобно нещо ще се случи скоро", каза германският министър, цитиран от "Дойче веле".

Много полети са преустановени, границите са затворени, наложени са забрани за излизане навън. "Докато това не се промени, няма да се отменят и ограниченията за пътувания в чужбина", отбеляза Маас.

"Тази година няма да има нормална почивка с пълни плажове. Нито в Европа, нито в който и да било регион на света", подчерта той.

Снимка: Pixabay

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
Ани
преди 4 години
Не че сме имали особена надежда, но снимката горе определено дразни :-) Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 години
да бе дасъс сигурност лятото пътуванията ще са позволени и който не го е страх ще си кара почивката Сигнализирай за неуместен коментар