3 плажа отвориха в Сидни, сърфистите се любуват на вълните

Броят на случаите на заразяване драстично започна да пада

20.04.2020 | 17:00 Редактор: Ивет Арабова
3 плажа отвориха в Сидни, сърфистите се любуват на вълните

Сърфистите могат да се върнат по плажовете, въпреки, че в обществото все още има притеснения, предаде Би Би Си. Три плажа в Сидни вече са отворени и сърфистите побързаха да влязат във водите на плажа Марубра. Позволено е да се правят упражнения пясъка. Решението се отнася за един от най-богатите райони на града и предизвика смущение, тъй като тези крайбрежни предградия все още са сред "горещите точки” на разпространение на коронавируса в Сидни.

Отпадането на някои от строгите мерки е в унисон с настроенията сред някои слоеве на обществото, които искат нещата да се върнат към нормалното си състояние, след като броят на случаите на заразяване драстично започна да пада, информира БГНЕС.

Трите най-големи щата – Нов Южен Уелс, Виктория и Куинсланд регистрираха само седем нови случая за една нощ, като в Куинсланд не е регистриран нито един нов случай за първи път от повече от 80 дни.

Властите продължиха да апелират за предпазливост. Премиерът Скот Морисън заяви, че някои ограничения и спирането на бизнеса ще бъдат запазени поне още четири седмици. Губернаторът на Виктория заяви: "Трябва да се гордеем с напредъка, който постигнахме, но трябва да помним, че той е много, много крехък“.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
31 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
те след толкова пожари - дреме им за Ковид 19 Сигнализирай за неуместен коментар