Връща ли се към нормален живот Виена?

Стриктното спазване на ограниченията е причината правителството да предприеме по-облекчаващи мерки

15.04.2020 | 19:25 Редактор: Юлия Христова

Хиляди магазини вече работят в Австрия. Страната е една от първите в Европа, която започна да облекчава мерките срещу коронавирус, след като в последните дни броят на излекуваните е по-голям от този на заразените. 

Ден след като Виена отвори близо 4500 магазина и предприе смело стъпки към възстановяване на икономиката, животът в австрийската столица бавно започва да връща предишния си облик. Бояна Никова е студент във Виена. Разказва, че стриктното спазване на наложените ограничения е причината правителството да предприеме по-облекчаващи мерки.

Въпреки облекчения режим социалната дистанция се спазва стриктно. Налагат се и глоби.

Бояна разказва, че обичайно кипящата от живот Виена и препълнена с туристи от цял свят, сега е доста празна, а популярните търговски улици пусти. 

Луксозен хотел в града приготвя благотворително храна, а файтони я разнасят безплатна на нуждаещите се. Според Бояна до голяма степен Виена успява да се пребори с това предизвикателства благодарение на сплотеността на хората. 

Подкрепа в помощ на изпадналите в трудно положение оказва и Виенският университет. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Още малко и при нас нещата ще се обърнат, но все още сме в неизвестното. Сигнализирай за неуместен коментар