Папа Франциск: Не се поддавайте на страха от коронавируса (Обновена)

Придобиваме правото на надежда, каза папа Франциск

12.04.2020 | 10:15 Редактор: Наталия Тотева

Католическият свят посрещна Възкресение Христово при засилени мерки за ограничаването на заразата от Ковид-19. Храмовете останаха празни, а богослуженията се излъчваха онлайн. Папа Франциск отправи традиционната си великденска благословия "Урби ет Орби". 

Папата отслужи великденско богослужение от празната базилика "Свети Петър" във Ватикана. Той призова хората да не се "поддават на страха" от коронавируса, като каза, че трябва да бъдат "пратеници на живота във време на смърт".

Милионите вярващи по света имаха възможност да проследят на живо предаването на службата онлайн.

"Тази нощ ние придобиваме едно основно право, което няма да ни бъде отнето: правото на надежда. Става дума за нова, жива надежда, която идва от Бог. Всичко ще свърши добре, казваме непоколебимо през тези седмици, вкопчвайки се в красотата на нашата хуманност, карайки да излизат от сърцето окуражителни думи. Но с преминаването на дните и с нарастването на страховете, дори и най-смелата надежда може да изчезне. Надеждата на Иисус е различна. Внася в сърцето увереността, че Бог може да промени всичко към добро, защото изважда живота дори от гроба". Това бяха част думите на папа Франциск.

На службата, на която по традиция присъстват хиляди вярващи, този път имаше само няколко души.

Вижте още в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК