Водолази намериха тялото на 8-годишния правнук на Кенеди

Това е поредната трагедия за световно известната политическа династия

09.04.2020 | 12:14 Редактор: Искра Ангелова
Водолази намериха тялото на 8-годишния правнук на Кенеди

Водолази откриха тялото на 8-годишния прявнук на Робърт Кенеди - Гидиън в сряда следобед, съобщиха от полицията в Мериленд, цитирани от CNN.
 
В залива Чесапийк е намерен трупът на момченцето  на дълбочина от около 7,6 метра и на около 600 метра от мястото, където преди два дни бе открито и тялото на майка му Мейв Кенеди Маккийн. 
 
Двамата за последно бяха видяни преди седмица, когато излезли на разходка с кану, но попаднали на буря. Семейството е било под карантина в дома на майката на Мейв - бившия губернатор на Мериленд и внучка на Робърт Кенеди - Катлийн Кенеди Таунсънд.


 
"Играхме отвън с топка, когато едно от децата я ритна силно и топката падна във водата. Мейв и Гидиън се качиха в кануто, само за да вземат топката, но вятърът ги избута навътре в залива", разказа съпругът на 41-годишната Мейв Дейвид Маккийн.
 
Полицията уточни, че кануто най-вероятно е било преобърнато от бурния вятър. Не е имало шанс майката и синът да се преборят с голямото и силно вълнение, съобщава dnes.bg.
 
41-годишната Мейв Кенеди Маккийн беше съветничка на глобалната програма на Държавния департамент за борба с вируса на СПИН, както и доброволка на Корпуса на мира в Мозамбик.
 
Това е поредната трагедия за световно известната политическа династия.

След убийствата на Джон и Робърт Кенеди, един от синовете на Робърт, Дейвид, през 1994 г. умира на 28-годишна възраст от свръхдоза кокаин в хотел във Флорида. 
 
Най-голямото дете на Джон Кенеди, Джон Кенеди-младши, загина на 39-годишна възраст през 1999 г. при катастрофата на управляван от него малък самолет в Масачузетс.
 
Друга внучка на Робърт Кенеди, Саоарс Кенеди Хил, почина миналата година от свръхдоза упойващи вещества само на 22 години.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК