Пътник съди United Airlines заради невъзстановена сума за анулирани полети

Джейкъб Рудолф e подал иск в федералния съд в Чикаго

07.04.2020 | 15:58 Редактор: Ралица Братанова
Пътник съди United Airlines заради невъзстановена сума за анулирани полети

Пътник заведе дело срещу United Airlines заради отказ на компанията да му възстанови пари за анулирани полети, дни след като щатските регулатори наредиха на авиокомпаниите да възстановяват парите на клиентите си, пише BloombergTV.  

Джейкъб Рудолф e подал иск в федералния съд в Чикаго в понеделник, заявявайки, че му е отказано искане за възстановяване на три самолетни билета, които е закупил през януари, за да пътува до Минеаполис от Южна Каролина на 4 април. 

"United се държи нелоялно и измамно, като ограничава и принуждава клиентите да презаверяват билетите си или да получават ваучер за пътуване, вместо да им връща парите", казва Рудолф.

Авиокомпаниите, които се борят с най-голямата криза в мирно време, се сблъскват със сериозно юридическо предизвикателство, след като предложиха на клиентите си ваучери вместо незабавно връщане на пари за отменени заради Ковид-19 полети.  

Авиокомпаниите ще загубят до 61 милиарда долара в световен мащаб през второто тримесечие, като приходите ще паднат с 68%, прогнозира Международната асоциация за въздушен транспорт. 

Снимка: Bloomberg 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК