Изборите в САЩ: Демократите отложиха номинацията си за опонент на Тръмп

Конвенцията им за кандидат-президент ще се състоя на 17 август

02.04.2020 | 23:50 Редактор: Ивет Арабова
Изборите в САЩ: Демократите отложиха номинацията си за опонент на Тръмп

Демократичният национален комитет отложи конвенцията за номиниране на кандидат-президент за 17 август заради коронавируса, предава Bloomberg. 

Причината за това е, че вероятният кандидат за президент Джо Байдън заяви, че конвенцията трябва да бъде отменена с оглед на безопасността, информира Bloombergtv.bg.

"Винаги съм вярвал, че американските иновации и изобретателност блестят най-ярко през най-мрачните ни дни. По тази причина съм сигурен, че екипът ни за планиране на конвенции и нашите партньори ще намерят начин да направят конвенция в Милуоки това лято, която да постави нашия демократично номиниран кандидат по пътя към победата през ноември “, казва в изявление Джо Солмонийз, главен изпълнителен директор на Комитета за национална конвенция на демократите. 

"В крайна сметка здравето и безопасността на нашите участници в конвенцията и хората в Милуоки е наш основен приоритет. И ние ще продължим да поддържаме контакт с местните, щатските и федералните здравни служители, докато наблюдаваме тази променлива ситуация “, каза председателят на Комитета Том Перес. 

Новата дата е точно преди тази, която Републиканската партия е планирала в Шарлът, Северна Каролина, на 24 август. Президентът Доналд Тръмп заяви, че очаква тяхната конвенция за номиниране да протече по план. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК