Чавес в таен бункер в Хавана?

Досега убежището е било използвано изключително за лечението на бившия кубински лидер Фидел Кастро.

19.01.2013 | 10:41
Чавес в таен бункер в Хавана?

Дългогодишният президент на Венецуела Уго Чавес е бил преместен в таен бункер в Хава, съобщи РИА Новости. Досега бункерът е използван предимно за лечение на бившия кубински лидер Фидел Кастро. Целта на преместването, според запознати източници, е да се спре изтичането на информация около здравословното състояние на Чавес. В тази връзка е разгледна и възможността за връщане на лидера във Венецуела.

В края на миналата година Чавес претърпя четвърта операция за отстраняване на ракови образования. Вече повече от месец той не е имал публична изява. Преди дни бившият вицепрезидент Елиас Хауа заяви, че венецуелският президент се бори за живота си.

На свой ред правителството на Венецуела обяви в комюнике, че здравословното състояние на президента е деликатно, но се променя благоприятно и белодробната инфекция, развита след операцията, е под контрол, предаде Reuters.

58-годишният Уго Чавес управлява Венецуела от 14 години. Той бе преизбран през октомври, но на 10 януари 2013 не можа да положи клетва за нов мандат поради влошеното си здравословно състояние.