Airbnb осигурява безплатни стаи за медицинските лица във Великобритания

Компанията спира маркетинговите си разходи и преустановява наемането на служители

30.03.2020 | 11:51 Редактор: Ралица Братанова
Airbnb осигурява безплатни стаи за медицинските лица във Великобритания

Собственици на имоти, които ги отдават под наем чрез платформата Airbnb, ще предоставят безплатно стаи за кадри на британската Национална здравна служба, за да подкрепят работата им по време на коронавирусната епидемия, съобщи компанията, цитирана от Ройтерс.

Близо 1500 места за престой са достъпни по схемата на фона на силния спад на резервациите, откакто в цял свят влязоха в сила ограничения за пътувания и социални събития.

Великобритания се стреми да подпомогне общественото здравеопазване в справянето с кризата, включително чрез създаването на полева болница в някогашен обект от олимпийските игри и превръщането на тематичен парк в тестова база за здравни работници, пише Investor.bg.

Като работим заедно можем да гарантираме, че работещите на първите линии могат да намерят удобно място за престой, докато трае критичната им работа, заяви Патрик Робинсън, който е директор по обществената политика в Airbnb.

В отговор на епидемията компанията въведе подобни схеми и в Италия и Франция, като целта е да приюти 100 000 души персонал по света в периода на кризата.

Снимка: Bloomberg 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК