Онлайн магазините бележат забележителен ръст на поръчки заради пандемията

Големите супермаркети се борят да посрещнат нарастващото търсене на доставки до дома

27.03.2020 | 23:05 Редактор: Ралица Братанова
Онлайн магазините бележат забележителен ръст на поръчки заради пандемията

Ако разпространението на Covid-19 представлява глобален тест за закупуването на храни онлайн, то супермаркетите като цяло не успяват да се справят, пише в свой анализ The Wall Street Journal.

Все пак бизнесът за електронна търговия ще бъде съвсем различен след кризата, посочват от изданието.

Откакто е започнала пандемията уебсайтовете на големите търговци за хранителни стоки в света са толкова много залети с работа, колкото и техните физически магазини. Натискът върху онлайн доставките вероятно ще нараства, тъй като все повече държави блокират напълно движението в градовете, пише BloombergTV.bg.

Среднодневният трафик към онлайн магазина на Walmart е достигнал 1.1 млн. души между 1 и 20 март, което е ръст от 55% на среднодневния брой посетители за последните два месеца, показват данни на анализаторската компания SimilarWeb.

Kroger, Peapod, Instacart, Carrefour и Tesco също регистрират голям скок в ежедневния трафик. Броят на американските домакинства, които поръчват хранителни стоки онлайн, приблизително се е удвоил този месец до 40 милиона в сравнение с нивата, отчетени през август 2019 г., показват данни, публикувани в четвъртък от консултантската фирма Brick Meets Click.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК