Путин връчи лично паспорта на Депардийо

Актьорът пристигна снощи в Сочи на частно посещение при руския държавен глава.

06.01.2013 | 10:31
Путин връчи лично паспорта на Депардийо

Президентът на Русия Владимир Путин връчи лично руския паспорт на френската кинозвезда Жерар Депардийо, съобщи сайтът на вестник "Известия".

Депардийо пристигна снощи в Сочи на частно посещение при руския държавен глава, който прекарва новогодишните и коледните празници в резиденцията "Бочаров ручей". Путин поздравил актьора с получаването на гражданството, двамата се прегърнали и поздравили топло, споерд официалната информация за срещата. Тъй като визитата на Депардийо е частна, други подробности не се съобщават.

Указът за руското гражданство на актьора беше издаден на 3 януари, а вътрешният паспорт бил готов само за ден. Източници от Федералната служба по миграция са уточнили пред изданието, че това не е било проблем, защото всичките данни, включително и снимката, вече могат да бъдат подавани чрез интернет.

Депардийо се отказа от френското си гражданство, разочарован от данъчната политика на министър-председателя Франсоа Оланд. В обръщение към руските медии от вчера той изрази възторга си от новата си родина и изказа желание да живее на село, а не в мегаполиса Москва.