Пътнически самолет се разби на магистрала край Москва

Четирима души са загинали. Други четирима са ранени, предават руските агенции.

29.12.2012 | 15:51
Пътнически самолет се разби на магистрала край Москва

(Обновена в 17.50)

Пътнически самолет ТУ-204 на руската авиокомпания Red Wings се разби на магистрала край Москва. Инцидентът е станал при приземяване на московското летище „Внуково”. Четирима души са загинали. Други четирима са ранени, предаде РИА Новости.

Една от версиите е, че едното крило на самолета се запалило, докато захождал към пистата за приземяване. Другите възможни причини са загуба на мощност, повреда в двигателя или пилотска грешка.

Летателната машина не успяла да се приземи на пистата, разбила огражданията и излязла на магистралата за Киев.
На борда е имало осем пътника и четири души екипаж. Полетът е бил от Чехия, съобщават руските медии.

В продължение на часове летище „Внуково” остана затворено, а полетите бяха пренасочени към летище „Домодедево”. Около 18.30 местно време работата на летище „Внуково” е била възобновена, а полетите се извършват с три часа закъснение.

Руското издание „Ведомости” припомня, че още през 2010 година е обсъждано закриване на програмата по производство на самолетите ТУ-204. Голяма поръчка за 44 летателни машини от притежаваната от Александър Лебедев авиокомпания Red Wings удължила програмата. В началото на 2012 Лебедев заяви, че ще сключи договор за 15 самолета, вместо за 44.