Ердоган: Светът влиза в нова епоха на радикални промени

Западните страни от години не се грижат за своите граждани, според него

19.03.2020 | 20:45 Редактор: Искра Ангелова
Ердоган: Светът влиза в нова епоха на радикални промени

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган направи предположение, че заради ситуацията с разпространението на коронавируса светът влиза в нова епоха, която може да донесе глобални и радикални промени, предава ТАСС.

"Влизаме в нова епоха, която вероятно ще донесе радикални промени в икономическия, политическия и социалния ред. От самото начало Турция следи внимателно ситуацията около коронавируса и предприе неотложните решения срещу разпространението на заболяването. Държавата мобилизира всичките си възможности за най-бързо отстраняване на заплахата от разпространение на коронавируса", цитира думите на турския лидер телевизионният канал NTV, съобщава "Фокус".

Според мнението на Ердоган, "западните страни от години не се грижат за своите граждани, предавайки базовите държавни служби под управлението на частния сектор". "Всъщност, това беше направено, за да избягат от отговорността за своите граждани. Някои европейски страни, които до вчера бяха привърженици на либерализма, днес започнаха да национализират болници и други структури за оказване на базови обществени услуги", добави турският президент.

Коронавирусът бе открит за първи път в Турция на 10 март в местен жител, който се завърна от Европа. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК