Русия ли стои зад фалшивите новини за коронавируса?

Кремъл отрича обвиненията

19.03.2020 | 14:03 Редактор: Искра Ангелова

Ситуацията с коронавируса не се размина с фалшивите новини, които всекидневно се появяват по темата. Лекарства, които вредят, хотели на известните стават пансиони за болни. Това са само два от примерите. 

Според изтекли документи на Евросъюза зад дезинформационната кампания за новини, свързани с Ковид-19, стоят руски държавни медии и прокремълски издания. 

След като информацията беше публикувана в западни издания, Кремъл категорично я отрече. 

Един от примерите за фалшива новина, която беше излъчена от всички европейски медии, беше информацията, която сподели френският здравен министър. 

Приемът на противовъзпалителни лекарства като ибупрофен, кортизон и др. може да бъде фактор за влошаване на инфекцията. Ако човек има температура, да взима парацетамол. Оказа се, че профилът на министъра е бил хакнат, а след като авторитетни френски медии предават новината - тя се превзе новинарския поток. 

Наложи се и здравните власти в Европа, включително и Европейската агенция по лекарствата, да обяснят, че няма връзка между тези лекарства и Ковид - 19.

Футболната мегазвезда Кристиано Роналдо също стана жертва на фалшивите новини. Социалните мрежи гръмнаха, че футболистът предоставя хотелите си за болни от коронавирус. А хората по света бяха възхитени. Оказа се, че информацията е абсолютно невярна.

Вижте повече по темата във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
БОРИСЛАВ ЗАШЕВ
преди 4 години
МАНИПУЛАЦИЯТА ,,КОРОНА ВИРУС,, НА СВЕТОВНИЯТ ЕЛИТ,,.МИЛИАРДИ ХОРА ПО СВЕТА ГИ ЗАРАЗИХА С ИНФОРМАЦИОННИЯ ВИРУС НА МАНИПУЛАЦИЯТА.AЗ, БОРИСЛАВ ЗАШЕВ, НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ ,,КОРОНА ВИРУСА,,.ЧОВЕШКИЯТ РОД ЩЕ ПРЕЖИВЕЕ И ТАЗИ ,,ОПАСНОСТ,,.ХУБАВОТО СЕГА Е ,ЧЕ КАТО СТЕ СИ ПО ДОМОВЕТЕ,НЯМА ДА ХАРЧИТЕ МНОГО.РАЗХОДИТЕ ЩЕ СА ВИ В ПЪТИ ПО-МАЛКО.МИЙТЕ СЪС СAПУН РЕДОВНО РЪЦЕТЕ И ЛИЦЕТО СИ,ДИЗИФЕНКЦИРАЙТЕ ДОМА СИ (1:5 БЕЛИНА И ВОДА),СЛАГАЙТЕ МАСКИТЕ НА УСТАТА СИ И НЕ СЕ ПРЕТЕСНЯВАЙТ Сигнализирай за неуместен коментар