Призрачни градове и живот на пауза в Европа

Първи случай на заразен с Ковид-19 в Черна гора

18.03.2020 | 14:11 Редактор: Наталия Тотева

Първи случай на заразен с Ковид-19 в Черна гора. С цел овладяване на ситуацията Албания и Сърбия са въвели вечерен час. Във Франция полицията обикаля улиците и следи за спазване на мерките. Глобата за нарушаването им скочи от 38 на 135 евро.

Ръкопляскания и силни възгласи във възхвала на медицинските работници, борещи се за живота на заразените с Ковид-19. Така парижани почитат усилията на френските медици. 

От вчера, 17 март, страната се намира под 15-дневна пълна карантина. Университетската болница в град Бордо изгражда специални тенти за настаняване на хора със симптоми на заразата.

"Изолираме новопристигналите. Искаме да избегнем бум на инфекцията в спешното отделение, защото там има и хора, които пристигат не заради коронавируса. Правителството нареди хората, които излизат навън да предоставят документ, с който да докажат неотложността на действията си", коментира здравен работник от университетската болница в Бордо.

Полицията е мобилизирана и извършва проверки на всеки гражданин по улиците. 

В Мадрид старчески дом се оказа в епицентъра на коронавируса. 70 души в заведението са инфектирани, има и загинали. Близките на хората, настанени в дома, не се допускат в сградата. 

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК