Строеж рухна в Русия

Петима са загинали, десетки работници са ранени, а трима са в неизвестност.

14.12.2012 | 08:25
Строеж рухна в Русия

Триетажна новострояща се сграда рухна снощи в Таганрог, руската Ростовска област. Има загинали и ранени, а под развалините може би са били затрупани още хора, предадоха световните агенции.

Спасителните работи продължиха и през нощта. По последни данни на министерството на извънредните ситуации при инцидента са загинали петима души, двама от които са починали в болница. Спасителите са извадили общо 12 души.

В момента, в който сградата е паднала, на строежа имало 26 работници, предаде Интерфакс. Остава неизвестна съдбата на трима строители, но не се знае дали под руините не са останали и други хора.

Властите изпратиха на мястото на трагедията два самолета Ил-76 със специализирани екипи с кучета за издирване на затрупаните, както и психолози - за работа с оцелелите.

Предприемачът, който наел работниците, се издирва. Задържан е техническият ръководител. Те ще бъдат обвинени в нарушаване правилата на безопасност при строителни работи, довели по непредпазливост до смърт на две или повече лица

Разрешение за строеж било издадено през март за триетажна сграда, но според предварителната оценка на специалистите в момента на трагедията започвал да се строи четвърти етаж.