Австрия и Гърция с първи смъртни случаи от коронавируса

Строгите мерки се отразиха върху живота в Италия

12.03.2020 | 17:46 Редактор: Искра Ангелова

Австрия и Гърция с първи смъртни случаи от новия щам на коронавирус. Заради продължаващото бързо разпространение на вируса, редица Европейски страни предприемат строги мерки. 

След Италия, Дания взе решение да обяви пълна карантина на територията на страната. Всички учебни заведения са затворени. 

Словакия, която има 16 регистрирани случая, затваря границите си за чуждестранни граждани. Международните летища също са затворени, за да се предотврати пътуване от и за страната. 

А строгите мерки неизбежно се отразиха върху живота в Италия. Централните улици на Рим и други градове обезлюдяха, почти празен е и градският транспорт. 

"Затваряме всички магазини, барове, ресторанти. Оставяме възможността за доставка на хранителни продукти по домовете. Затварят се и фризьорските салони, салоните за красота", заяви по-рано италианският премиер Джузепе Конте.

Според него тази ситуация ще продължи поне две седмици. Безпрецедентните мерки, които включват забрана за събирания на обществени места и пътувания, превърнаха улиците и площадите в Италия в пустош. 

В глобален мащаб заразените са над 129 500. Над 4 700 са жертвите на заразата. За радост - 68 700 са хората, които са се възстановили от инфекцията. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК