Служител на евроинституция е бил заразен с коронавирус

Мъжът е бил в Италия, а след това се е срещал с колегите си

04.03.2020 | 15:54 Редактор: Ралица Братанова

В Брюксел регистрираха първия заразен с коронавирус - мъж, работещ в институциите на Европейския съюз. Той е бил в Италия.

 Заразеният служител работи в Европейска агенция по отбрана. Той се е завърнал от Италия в края на февруари, а малко по-късно се почувствал зле. 

Говорителят на институцията заяви, че срещите в централата на агенцията със седалище в Брюксел са отменени до 13 март. Отречена беше информацията, че преди да бъде диагностициран е присъствал на 4-часова среща с 30 други служители на европейски институции. 

В Италия властите затварят всички училища и университети за две седмици в опит да спрат разпространението на заразата. Германия забранява износа на маски и ръкавици, за да се справи с огнищата в страната. 

Вирусната вълна продължава да залива и Испания. По-голямата част от регистрираните случаи на новия щам са в Мадрид. 

Коронавирусът засегна силно и Франция. Въпреки това Лувърът - един от най-популярните туристически обекти в Париж, отвори врати отново. А властите във Великобритания стартираха информационна кампания. 

В южнокорейската столица Сеул започна активна дезинфекция на обществени сгради и транспорт. 

В прилагането на превантивните мерки се присъединиха и военните. Остава сложна ситуацията с COVID-19 в Иран, където расте броят на загиналите и заразените. Вирусът порази голяма част от парламента.

Снимка: Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК