Червеният кръст няма да успее да се справи със ситуацията в Сирия

Хуманитарната ситуация се влошава, коментира президентът на Международния комитет към Червения кръст Петер Маурер.

08.11.2012 | 16:53
Червеният кръст няма да успее да се справи със ситуацията в Сирия

Червеният кръст няма да може да се справи с влошаващата се ситуация в Сирия, заяви президентът на Международния комитет към Червения кръст Петер Маурер, цитиран от BBC.

Също днес президентът Башар Асад заяви пред руска телевизия, че няма да напусне Сирия, както по-рано му предложи британският премиер Дейвид Камерън.

Новините дойдоха докато представители на различни опозиционни организации се опитват да постигнат съгласие по сформирането на нов ръководен орган за страната на среща в Доха.   

„Аз не съм марионетка на Запада, за да се преместя там или в друга част от света. Аз съм сириец. Трябва да живея и да умра в Сирия,“ заяви Асад пред телевизионния канал Russia Today.- „Ако има проблеми в Сирия, особено когато става въпрос за стабилност и съвместно съществуване в региона, то те ще се разпрострат чрез ефекта на доминото от Атлантическия до Тихия океан,“ коментира още сирийският президент и допълни, че не мисли че Западът върви в тази посока. Ако все пак това е така, то никой не може да каже какво ще се случи, коментира Асад.